Nejen o mých filmech

Vychází DVD o jezuitech a o Janu Nepomuckém

6. 10. 2009 1:09

Film Nejsme andělé, děláme jenom jejich práci a také film Nejznámější Čech – Jan Nepomucký bude nyní možné si koupit rovněž na DVD. Právě nyní je vydává Karmelitánské nakladatelství v několika jazykových mutacích. České verze namlouvám pokaždé s Markem Ebenem. Od jiných dokumentárních filmů se liší svojí poetičností, hranými prvky a s tím, že i historické události ukazujeme v kontextu současného světa. Pro nás ta spiritualita řádů a ti světci nejsou mrtví, ale naopak, to jediné, co stále trvá.

 

Prvně jmenovaný film je o jezuitech – největším řádu na světě. Druhý film představuje Nepomuckého jako světce, který je známý po celém světě a jmenují se po něm i mexická městečka.

 


 

Dokumenty mají bezmála hodinu a rok co rok vznikne jeden. Česká televize, která je spoluproducentem, ho pak vysílá ve vánočním období v divácky atraktivním čase.  Poslední film z této řady Dej mi duši a ostatní si ponech seznamuje se salesiány jako s největší současnou kongregací (řádem) u nás. Na letošek jsme si nachystali Sv. Vojtěch - první Čech evropského formátu a na příští rok dokument o sv. Františkovi, františkánské rodině a svaté Anežce - Blázen z La Verny.

klikni pro zvětšení

klikni pro zvětšení

 

Zobrazeno 1803×

Komentáře

Inigo

Skvělý. Mohl by to být pěkný vánoční dárek.

pavlli

Jej, to je vyborny, ze to vyjde na DVDcku:-)

vojtec

já jsem strašně zvědavý na svatého Vojtěcha:-)

Markéta Nováková (frantiska)

zdravím a moc se těším :-)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio